Ontwerp

Edda wil graag een plek ontwerpen waar mensen zich prettig voelen. Ervaring heeft uitgewezen dat mensen zich het fijnst voelen in een huis dat veel mogelijkheden biedt, met verschillende soorten ruimtes. Als bewoner wil je tenslotte niet altijd hetzelfde. Soms wil je je terugtrekken, soms wil je juist contact met de buitenwereld. Soms zoek je geborgenheid en soms heb je juist behoefte aan licht en lucht.

Edda ontwerpt ruimtes die deze diversiteit bieden. Ruimtes waarin mensen zich comfortabel voelen, met mogelijkheden die aansluiten bij waar zij op verschillende momenten behoefte aan hebben. Of het nu gaat om wonen, werken of elkaar ontmoeten. Uitgangspunt bij het ontwerp zijn de wensen van de gebruiker. Daarom begint ieder ontwerpproces met een uitgebreid verkennend gesprek, waarin goed wordt geluisterd naar de ideeën van de opdrachtgever. Zo kunnen deze ideeën worden vertaald in een ontwerp dat precies past.


Milieuvriendelijk en duurzaam bouwen

Bouwen met oog voor ecologie en gezondheid is voor Edda belangrijk. Het streven is om zo duurzaam mogelijk te ontwerpen, met gebruik van milieuvriendelijke materialen die passen bij deze tijd. In gesprek met de klant worden de mogelijkheden verkend, zodat er een idee ontstaat dat op alle gebieden passend is. Edda heeft ook ervaring met re- en upcycling van materialen, demontabel bouwen en leembouw.

Duurzaamheid komt ook terug in de vormgeving. Niet alleen materiaalgebruik maakt een gebouw duurzaam, ook het ontwerp speelt hierbij een belangrijke rol. Een gebouw dat goed ontworpen is, gaat langer mee. Het heeft meer toegevoegde waarde voor de omgeving en er zal eerder in geïnvesteerd worden wanneer er in de toekomst toch aanpassingen nodig zijn.


Werkwijze

Samenwerking speelt een belangrijke rol in het ontwerpproces. Samenwerking met de klant, om samen tot een optimaal ontwerp te komen. Maar ook samenwerking met andere specialisten wanneer dit nodig is. Echter altijd in overleg met de opdrachtgever en alleen wanneer zo’n samenwerking een toegevoegde waarde heeft. Ieder project is anders, ieder budget is anders. Edda zorgt voor een plan dat voor alle partijen werkt.

Edda is open-minded en gaat een grote variëteit aan uitdagingen aan. Het sociale aspect speelt een grote rol: samen iets moois maken, het verbeteren van een plek, zorgen dat mensen zich prettig voelen en hen met elkaar in contact brengen. Duurzaamheid, schoonheid en een organisch ontwerp waar mensen nog lang van kunnen genieten.

© 2012-2019 EDDA architectuur en vormgeving